hvem er William James?

hvem er William James?William James (1842-1910) var en ledende skikkelse i psykologi og filosofi best kjent for boken "The Principles of Psychology. " Han er kreditert av mange som opphavsmannen til psykologien i Amerika som et gyldig vitenskapelig studie, så vel som for popularizing pragmatisme

. Tidlig Life

Det retning av William James 'liv kan tilskrives sin far, Henry James Sr, som fikk en arv fra sin far og gjorde forbindelser med ulike moderne litterære og filosofiske tall. William's bror, Henry James, skulle bli en berømt forfatter mens deres søster, Alice, ville blitt kjent for sin dagbok i årene etter hennes død.

I sin ungdom reiste William James ofte med sin familie, deltar på ulike private skoler og lære av veiledere i New York, Genève, Boulogne-sur-Mer og Paris. For en kort periode studerte han kunst i Newport, Rhode Island, men anses selv talentløse.

Snarere enn verve til å kjempe i borgerkrigen i 1861, William James hevdet dårlig helse og gikk på Harvard University's Lawrence Scientific School bare å bytte til Harvard Medical School, fordi han forutså potensielle økonomiske problemer. Når James innleide kopper under en Amazon ekspedisjon, bestemte han seg for å ta seg fri fra Harvard for å reise rundt i Europa og studere medisin før endelig eksamen fra Harvard Medical School i 1869.

Early Work

William James tilbrakte tre år som bor på hjem i en tilstand av depresjon før de blir tilbudt en stilling undervisning komparativ fysiologi ved Harvard i 1872. Snart begynte han å vekke interesse for psykologi, åpner opp en lab med eksperimentell psykologi i en tid da frenologi og skotske mental filosofi var de eneste formene blir undervist i USA. Snart nok, utviklet James en interesse i filosofi, og begynte å undervise klasser i 1879, et år senere ble assisterende professor i filosofi.

The Principles of Psychology

Publisher Henry Holt vervet William James for å skrive en lærebok i psykologi i 1878. Det ville ta 12 år for James å fullføre de to bind 1200-side arbeid-langt over den opprinnelige forfallsdatoen. Resultatet ble The Principles of Psychology, publisert i 1890 og ville komme til å bli kjent som hans største prestasjon.

The Principles of Psychology inneholder James 'viktigste filosofiske ideer, som omfatter hans viktigste disiplinene psykologi, filosofi , og fysiologi. Bokens mest berømte kapittelet, "The Stream of Thought", forsøk på å male den menneskelige bevissthet som beslektet med en stadig flytende strøm av tanker og ideer.

Andre Writings

I 1897 publiserte James "The Will to Believe og andre essays ", en populær samling av tidligere publiserte essays om emner som religion og moral. I tittelen essay, for eksempel analyser James og forsvarer religiøs tro.

"Varianter av Religious Experience," fortsetter James 'analyse av religion. Snarere enn å analysere spesifikke trossystemer, ser James på den faktiske menneskelige opplevelsen av en som tror på religion som deres tanker og følelser.

I begynnelsen av det 20. århundre, James ble interessert i pragmatisme og til slutt ut en bok, "pragmatisme," i 1907. Boken ble sterkt kritisert, som var hans oppfølging "et pluralistisk Universe" og "The Meaning of Truth. "

Etter James 'død i 1910, var en posthum samling publisert i 1812, kalt " Essays i Radical empiri. "

Kritikk

Fordi James nærmet psykologi med hans personlige interesse for kunst og filosofi, mange hevdet at" The Principles of Psychology "var for personlig og litterære å bli vurdert en psykologi tome, langt mindre et klasserom lærebok. James 'litterære stilen også fått enkelte til å hevde at William James var den reelle forfatteren i sin familie, mens hans bror Henrik var psykolog utga seg som en forfatter.

Som et resultat av denne kritikken, overtalte Holt James til å lage en kortere versjon for klasserommet programmet. Resultatet var tittelen "Psychology: The kortere Course", som fikk kallenavnet "The Jimmy" mens den lange versjonen ble kalt ". The James"

William James var ikke fremmed for kontroverser. For eksempel, hans essay "The Will to Believe" ble beskyldt for å fremme at folk bærer ulogisk tro. Utredning av pragmatisme var spesielt problematisk, da det ble gjenstand for mye kritikk og feiltolkninger som egoistiske filosofi.

Andre artikkelen

 • hvordan du skriver for en antologi
 • hva er meningen med dramatiske monolog?
 • hvordan å sitere en online encyclopedia
 • Moleskine tips
 • hvordan du får en bok publisert i ontario
 • Slik leser poesi høyt
 • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
 • kreativ skriving emner for barn
 • hvordan finne og til å nyte flotte barnas natur bøker
 • stadier av å skrive en historie
 •