hvordan du oppretter en sterk avslutning i fiksjon

hvordan du oppretter en sterk avslutning i fiksjonEn flott begynnelse trekker en leser i, men en sterk avslutning etterlater et godt inntrykk. Begynnelsen forfattere ofte ikke klarer å trekke alle elementene i en historie sammen i en kraftig avslutning. Avslutningen må få til noe. Det må gjøre historien føles komplett. Leseren skal føle seg som om hun har vært på en reise og at hun har kommet fram til bestemmelsesstedet henne. Story avslutninger trenger ikke nødvendigvis å løse alle fortellingens konflikter. Noen ganger kan de selv forlate tegn enda mer urolig enn før. Men noe må skje i slutten som vil gjøre leseren føler det som om hun har kommet fram til en ny innsikt om karakterene eller handlingen. Her er noen trinn som vil hjelpe deg å lage sterke og kraftige avslutninger for dine historier
en.
Avslutt med en åpenbaring. En åpenbaring er øyeblikket når figuren din har en plutselig innsikt i betydningen av noe. For eksempel, innser Dickens 'Ebenezer Scrooge feilen av hans veier etter å ha blitt vist sin egen grav. The Epiphany ikke nødvendigvis forekomme på avslutningen av en historie (selv om det kan), men fungerer som et middel til å trekke sammen ulike temaer i historien. En åpenbaring tilbyr en måte for deg å avslutte historien på en sterk og følelsesmessig notat.
To.
Har tegnet nå sine mål. Din figur vil ønske noe og vil tilbringe mesteparten av historien prøver å få det. Avslutningen eller klimaks i historien oppstår når karakteren blir hva han vil. For eksempel, hvis tegnet arbeider med en jente han elsker, avslutter historien med hans vinne hennes hjerte.
tre.
Har tegnet mislykkes i å oppnå sine mål. Historier trenger ikke nødvendigvis å ha lykkelige avslutninger. Et tegn kan ikke klarer å nå sine mål, men har fortsatt en åpenbaring til som følge hans. For eksempel, kunne han ikke vinne jentas hjerte, men til slutt innse at hun ikke var hans hensikt ekte kjærlighet likevel. Kanskje han innser at jenta ikke var som han trodde hun var i begynnelsen (grusomme og egoistiske i stedet for søte og generøse) og faller ut av kjærlighet med henne.
fire.
Har noe dramatisk skje med karakter. Kanskje en venn eller et familiemedlem dør uventet, tvang tegnet til revurdere sin tro og ideer. I F. Scott Fitzgeralds "The Great Gatsby," Jay Gatsby er skutt og etterlatt for å dø i sitt svømmebasseng. Hans død styrker fortelleren, Nick Carraway, å revurdere hvem han er som privatperson og hans forhold til Gatsby.
Fem.
Avslutt med en moralsk. Mens moral tendens til å være gammeldags og passer bedre til eventyr, kan de likevel være en effektiv måte å avslutte en historie så lenge du bruker en subtil touch. Moderne lesere hater å bli forkynt for, så unngå å bruke en tung-handed eller åpenbare moralske slutt for historien din.
6.
Avslutt med et flott bilde, en referanse til historien din " , s tittel eller stemningsfulle språk. Hver av disse bør trekke sammen temaene i historien din, og pakk dem opp på en kortfattet måte. For eksempel i "The Great Gatsby," Fitzgerald ender historien med Nick reflektere over et grønt lys som skinner i enden av en brygge. Det grønne lyset symboliserer temaene i historien, men også etterlater et uutslettelig bilde i leserens sinn. Hvis historien er kalt "Sheets", avslutt den ved å henvise til ark på en måte som trekker sammen historien mening.
7.
End med dramatisk ironi. I Flannery O'Connor's "Good Country People," for eksempel, setter hovedpersonen ut til "korrupte" en uskyldig ung Bibelen selger, bare å vite at Bibelen selger, som viser seg ikke å være så uskyldig likevel, har lurt henne. Dramatisk ironi setter opp forventningene i leserens sinn og slår tabellene på dem på en minneverdig måte.
8.
Avslutt med en overraskelse. For eksempel er en mann som tror han lykkelig gift får vite at hans kone vil skilles. I filmen "The Others", en ung familie mener de bor i et hjemsøkt hus, bare å vite at de er de som er døde.

Andre artikkelen

 • tredje klasse skrive aktiviteter for marsjen
 • hvordan å skrive fortelling
 • hvordan produsere e-bøker
 • hvordan gjøre magnetix modeller
 • Slik skriver du en ledelse bok
 • diy hvordan å publisere selvbiografien bok
 • Hva betyr prikkene i korrektur?
 • hvordan bruke mytologi til selvhjelp
 • hvordan å skrive for teen magasiner
 • hvordan å skrive en selvbiografi papir
 •