hvordan du oppretter en likable helt

hvordan du oppretter en likable heltEn helt kan være noen velsignet med eksepsjonell mot eller styrke. Hun kan bli en mester, en person som kjemper for en sak. Ofte er imidlertid en helt en vanlig person sliter med livets utfordringer. Enten du skriver en roman, novelle eller manus, lage en likable helten er en av de viktigste tingene du kan gjøre for å holde publikum engasjert og gjøre dem bryr seg om hva som skjer med hovedpersonen og de i hennes verden.
en
Les "The Hero's Journey: Joseph Campbell på His Life and Work". . Der forfatteren skisserer beretningen om arketypiske helten tvers av kulturer og gjennom århundrene. Campbell bryter helten reise inn i tre stadier-avgang, initiering og tilbake-og innenfor disse beskriver enda mer sub-etapper. Dette klassiske, anerkjente boken gir en god, lett-å-forstå primer på karakterutvikling
2
Gi leserne en grunn til å like -. . Og bånd med-helten din i de første sidene av manuskriptet ditt. Lag en liste over egenskaper som vanligvis tiltrekker folk, for eksempel en sans for humor, sterke moral og overbevisning, en sjenerøs hjerte eller en begeistring for livet, og skrive helten din, slik at disse egenskapene skinne gjennom i sine handlinger.

3.
Utvikle en underdog helten. "Alle liker underdog, fordi alle føler seg som underdog, sier skuespiller Kate Beckinsale. Publikum ofte trekkes til karakterer som er i utgangspunktet gode mennesker, men har funnet seg i uheldige omstendigheter. De føler en følelse av tilfredshet og katarsis når en underdog helten slår odds og kommer ut på topp.
Fire.
Opprette ett eller flere troverdige hindringer helten din må overvinne. En underdog er bare likable når han forsøker å endre sine omstendigheter. Kanskje helten din er en flott far, men er i ferd med å miste sin varetekt kamp (Dustin Hoffman som Ted Kramer i filmen "Kramer vsKramer "), eller føler seg fremmedgjort og løper vekk fra hjemmet (Holden Caulfield i" The Catcher in the Rye ") eller er en fattig gutt forelsket i en rik, vakker dame (Pip i« Store forventninger »).

Uansett hva bakgrunnen du gi helten din, gjøre hans hindringer engasjerende-og overkommelige færreste vil heie på et tegn hvis de ikke tror han har evnen til å overvinne det som holder ham fra hans hjertes begjær
. .
5
Gjør din helt ufullkomne Noen av de mest berømte -. og kjære-litterære og film helter er de som har feil. For eksempel, i romanen «Cyrano De Bergerac," hovedpersonen har en enorm nese, som holder ham fra frierføtter til kvinnen han elsker. Shakespeares Macbeth lider av stolthet, som fører til mordet på kong Duncan.
Din tegn 'feil, da nøye utformet, kan gjøre helten likable og forbedre eller plot. "Jeg liker faktisk feil tegn, fordi jeg finner dem mer interessante-helter spesielt, sier romantikk romanforfatter Linda Gillard. "Mine tegn sliter med indre konflikter snarere enn eksterne skurker så tomt komplikasjoner oppstår ut av karakterenes feil og svakheter. Jeg tror det gjør en historie mer overbevisende og en mer tilfredsstillende lese. "

Tips og advarsler


 • Rewatch din favoritt filmer eller lese dine favoritt bøker eller fortellinger. Make en liste av heltene 'kvaliteter og tegne på dem for egne helter.
 • Andre artikkelen

 • ebøker vs papir bøker
 • hvordan du får betalt for å skrive dikt på nettet
 • sakprosa skriving
 • Slik skriver du en ledelse bok
 • hvordan fotnoter
 • Slik skriver en biografi og gjøre den om til en bok
 • hva er en copyright-side?
 • hvordan åpen kildekode publisere en bok
 • hvordan å lage en ebook for iphone
 • gratis bok skrive tips
 •