boktrykk programvare

boktrykk programvareStarter andre tiår av det 21. århundre, bok skrivere har et bredt og variert utvalg av programvare alternativer. Hver av disse programmene er en god plass for ulike formål. Programmer som Quark Xpress og Adobe InDesign er ideelle for profesjonelle grafiske design og layout kunstnere, mens WordPerfect, Microsoft Word, og Publisher er funksjonelle for små opplag og uavhengig bokproduksjon

Historie

Siden slutten av 1980-tallet, har PC-programmer spilt en stor rolle i boktrykk. På slutten av 1980-tallet og 1990-tallet, var Quark XPress det mest utbredte grafiske design program i boktrykk, avis publisering, grafisk design og bokproduksjon generelt. På et punkt i slutten av 1990-tallet, holdt Quark Xpress en 90 prosent markedsandel i feltet. Adobes program var en gang en dårlig alternativ til de mange funksjonene og mulighetene i Quark programmet, men nå nylig, har det blitt en seriøs konkurrent. Microsoft Publisher har også gjort fremgang i markedet.

I 1990-årene og begynnelsen av det 21. århundre, i dataprogrammer WordPerfect og Microsoft Word ble viktige faktorer i bokproduksjon, spesielt på komposisjon og redigering etapper. Som dokumenter er gått inn i layout og publisering fasen, de programmene blir mindre vanlig. På slutten av 2000-tallet, ble Microsoft Word midt i en kontroversiell opphavsrett skandale. I august 202C en føderal domstol i Tyler, Texas, styrt at Microsoft er 2007-utgaven av Word hadde overtrådt på copyright på en patentert produkt. Microsofts anke ble avvist.

Fordeler

Bestill utskrift programvare kutt ned på sløsing med papir, påskynder publiseringsprosessen og gjør mest redigering oppgaver enklere og mer tidseffektive. De fleste brukerne også finne de mest vanlige publiseringsapplikasjoner lett å lære og intuitivt. For eksempel, både Adobe InDesign og Quark Xpress, de vanligste publisering programmer, krever svært lite up-front trening, siden programmene er utformet for brukere å flytte gjennom stadier av kompleksitet. Selv om begge programmene har mange funksjoner, vil en gjennomsnittlig PC-bruker ikke å mestre dem til å utføre grunnleggende funksjoner. Ideelt sett ville den brukeren plukke opp de mer komplekse funksjoner gradvis.

Ulemper

En av de største ulempene med desktop publishing har vært en mangel på kompatibilitet med noen versjoner av programvare og nettlesere, spesielt med Apples nettleser. Quark XPress sin versjon 5 var uforenlig med Apples Leopard nettleser. Tilsvarende, frem til utgivelsen av Apples OS X 10. 5. 4, utgitt i 2007, var Adobe InDesign svært uforenlig med Leopard leseren, men problemet er løst. Også begge disse programmene er svært dyr for individuelle brukere, som kjører rundt $ 700 og høyere fra og med 2010.

Desktop Publishing Programvare

Først utgitt i 1987, tillater Quark Xpress multipler brukere å samtidig jobbe med et dokument, har multi-layer åpenhet og runaround, og tilbyr et bredt spekter av layout maler. Selv om konkurrentene har lukket gapet, sammen med Adobe InDesign, eier Quark Xpress fortsatt en stor andel av markedet i boktrykk.

Likhet med Quark Xpress på mange måter, er Adobe InDesign annet grafisk design program. Skrevet i JavaScript, tilbyr Adobe InDesign mange layout stiler, et intuitivt grensesnitt, og flerspråklige evner.

Microsoft Publisher er et desktop publishing program, ideelt for selv-utgivere eller små forlagene. Dette programmet inneholder en rekke designelementer, inkludert layout maler, men har ikke verktøy som lagdelte åpenhet, språkvask støtte og full PDF-utgang. Den nye utgaven, med forbedret faglige ressurser, ble grunn ut i juni 2010.

Tekstbehandlingsprogram

Standarden tekstbehandlingsprogram, Microsoft Word, ble først utgitt i 1983. Programmets funksjoner inkluderer stavekontroll, cut-og-lim-funksjon, synonymordbok, ordbok og bulleting funksjoner. De fleste bok manuskripter er fortsatt komponert og presentert i dette formatet.

Motsetning til andre programmer dedikert til design og layout, er Corel's WordPerfect en forbedret tekstbehandlingsprogram. Mens Microsoft Word er standard for komponering dokumenter, lar WordPerfect er Avslør Codes og stil biblioteker funksjoner forfattere og kopiere redaktører raskt revidere formateringen, staving og stil i bøker, uten å endre koden arkitekturen, noe som gjør det en uvurderlig ressurs for utgivere og skrivere.

Andre artikkelen

 • hvor å utgi en bok med programvare
 • bokskriving retningslinjer og tips
 • gjør brude Mantilla slør
 • gjøre det selv: hvordan å publisere min inspirerende bok
 • karakter skriving aktiviteter
 • førskolen bøker om årstidene
 • elementer av å skrive barnebøker
 • hvordan å skrive en bok for første gang
 • hvordan gjøre morsomme dikt spill
 • hvordan hjelpe bøkene barna?
 •