Boken redigering tips

Boken redigering tipsDu har sannsynligvis følte en spennende følelse av stolthet og innsats når du endelig ferdig som manuskript, til du husket til neste trinn i skriveprosessen:. redigering. Når du redigerer en bok manuskript, kan en forfatter føler at hun hele tiden stirret på skjermen, traff backspace, skift og skriv inn nøkler, men det finnes måter å gjøre redigeringsprosessen mindre frustrerende og stressende, samtidig finpussing av manuskript for (forhåpentligvis ) publikasjonen.

Ta hyppige pauser

Redigere vil etter hvert vende seg til lesing, som til slutt vil slå skimming når det kommer til en bok du har skrevet. Hvis du redigerer når du er veldig sliten, vil du savne ting som du vanligvis ikke ville. Før det kommer til det punktet hvor du ikke kan fokusere lenger, ta en pause for så lenge du føler at du trenger. Noen ganger hjelper det å ta noen dager fri fra redigering;. Det hjelper deg til å se arbeidet ditt i en frisk nytt lys, og du kan finne problemer du ikke se før

Ikke Edit før du er ferdig Writing

Hvis du prøver å redigere arbeidet ditt mens du fremdeles skriver, vil du ikke komme veldig langt i skriveprosessen, og du kan miste dine kreative tankerekken mens du prøver å rette skrivefeil. Fullføre boken, vent et par dager og så gå tilbake til redigeringsprosessen. Når du må redigere ditt eget arbeid, er det alltid en god idé å legge litt tid mellom skriving og redigering, ellers vil du sannsynligvis glipp av mange feil som du kunne ha fanget

Rediger i § §

Ikke. prøver å redigere hele boka i en sittende. Det første du trenger å gjøre er å lese hele boken og slette ting du ikke liker, og legge til ting du kommer opp med. Den andre tingen du trenger å gjøre er å redigere setningsstruktur og ordvalg. Deretter gå tilbake gjennom boken og redigere for klarhet, rettskriving og grammatikk. Arbeid i seksjoner vil hjelpe deg å gjøre en grundig jobb med redigering i hvert område, og holde fokus på hver redigering oppgave. Prøver å fikse alt på en gang vil bli overveldende.

Bruk en synonymordbok

Forfattere har en tendens til å bruke de samme ordene om og om igjen helt til de ikke lenger har mye mening. For eksempel, hvis du pleier å gjentatte ganger bruke ordet "vakkert" for å beskrive handlingene til figurene, vil leseren ikke lenger få en følelse av skjønnhet fra handlingene. Slå opp ord i en synonymordbok og endres ofte gjentatte ord.

Bruk en Dictionary

Bruk en ordbok for selv de enkleste ord. Husk alltid at leseren ikke kan ha samme oppfatning om hva et bestemt ord betyr, alltid vurdere mulige konnotasjoner av dine ord. Sørg for at språket er presise nok til å formidle det du virkelig ønsker å si. For eksempel, "gorge" og "beiter" begge refererer til spising, men en måte å stappe deg selv og andre måter å lett plukke på mat.

Andre artikkelen

 • Slik velger du et utsiktspunkt for romanen
 • hvordan å lime lego-modeller
 • hvordan en Linotype arbeid?
 • hvordan å skrive korte bestille bios
 • kjennetegner narrativ historisk fiksjon
 • ebøker vs papir bøker
 • hvordan å skrive en bok for første gang
 • hvordan du kan lage din egen st karakter
 • hvor å fjerne maling fra warhammer modeller
 • bokklubber i st.
 •