hvordan å bruke en kuleramme med ni perler

hvordan å bruke en kuleramme med ni perlerEn ni-perle kuleramme er en forenklet versjon av en beregning instrument som brukes i Kina, Japan, Russland og andre land i århundrer. Arbeide med en ni-perle kuleramme kan lære små barn å telle og antall gruppering. Unge barn i skolealder kan lære å legge til og trekke fra som hands-on operasjoner. Med litt øvelse, kan eldre barn stivne sted-konsepter, multiplisere og dividere uten å ty til blyant og papir

Du trenger:.
Ni-bead kuleramme


1 <. . br>
Slide perler fra venstre til høyre når du bruker en ni-perle kuleramme. Den første raden representerer de (1-9), den andre ti (10-90), den tredje hundrevis (100-900), osv. For å representere tallet 6, slide 6 perler på øverste rad helt til høyre. For å vise 16, slide 6 perler fra første rad til venstre, og en perle fra den andre raden (dette "leser" 10 +6=16). Flytte venstre til høyre, som begynner med den øverste raden og flytte ned i stedet radene, er du nå klar til å representere tall som 732 981.
To.
Legg numre ved hjelp av samme venstre-høyre bevegelse. For å legge til 3 til 6, slide 6 perler til høyre i de raden, skyv 3 mer, telle opp svaret. For å legge til 3 til 8, må du utføre to operasjoner. Slide 8 perler til høyre. Du trenger 3 flere perler, men de raden viser bare en perle igjen. Å fullføre sum, telle dine niende perle som 1, og skyv den til høyre. For 2, skyver de ni perler i de raden tilbake til venstre og flytte en perle fra titalls raden til høyre. For 3, flytte ¨¦n perle fra de raden til høyre. 3 åtte er representert med en 10 på kuleramme. Dine svar vil alltid "lese" som en oversettelse av den summen i hvordan du kan legge den i 10s.
tre.
Lær enkel subtraksjon bruker samme venstre-til-høyre bevegelser. 9-3 om å flytte på alle perler i de raden til høyre, og beveger seg så tre perler til venstre for å produsere svaret på 6. Selv enkle summer ikke kan være spennende for deg, jobbe med en ni-perle kuleramme er en fin måte å avklare mange matematiske begreper som kan forvirre barn: gjensidighet mellom å legge til og trekke fra, forholdet mellom ordene "minus", "trekke fra, "og" take away. "
fire.
Ansett en ni-perle kuleramme i mindre konvensjonelle måter å undervise begreper om multiplikasjon og divisjon.
Bruke vertikale rader, uavhengig av sted verdier, flytter to perler til høyre i hver rad for å illustrere 6 x 2=12. Perler kan også grupperes å illustrere divisjon. Et barn som finner det vanskelig å huske gangetabellen raskt kan bli hjulpet ved å bruke kuleramme å trene problemer hands-on. Igjen, kan du lære det gjensidige forholdet mellom multiplisere og dividere.
Fem.
Oppmuntre barnet til å utvikle kuleramme spill av hans eller hennes eget. Spill kan innebære begreper som "mer" og "mindre", "big", "større" og "største. "Velg radene for å holde rede på antall par hver spiller gjør i en matchende kortspill. Hvert som barnet blir kjent med matematiske begreper, vil han eller hun utvikle ideer om hvordan du bruker denne læremiddel.

Andre artikkelen

 • hvordan å vri ballonger til dyr
 • hvordan å lage en ballong racer bil
 • Historien om radiostyrte biler
 • hvordan å lage en dukke på datamaskinen
 • Hvordan kan jeg lage en krone for en dukke?
 • hvordan rense leker med blekemiddel
 • hvordan å selge leketøy traktorer
 • monteringsanvisningen til lego politiet krysseren
 • hva er farene ved helium ballonger?
 • hvordan å helle lede soldater
 •