historien om den kinesiske spinning toppen

historien om den kinesiske spinning toppenDen spinning toppen er en av de eldste leker i menneskehetens historie. De første mennesker til å oppfinne toppen er ukjent, som ligner leketøy har kommet fram i kulturer over hele verden (den japanske "koma," og den jødiske "dreidl," for eksempel). Kulturen med den lengste registrert historien av topp-spinning, derimot, er Kina

Kina

Den spinning topp i Kina er nesten like gammel som sivilisasjonen selv. I 1926 fant en topp i Shanxi-provinsen ble antatt å være over 4000 år gammel. Kjent som «Tsa Lin," tidlige topper var laget av en rekke lettjent materialer: tre, nøtter, bambus og stein. Senere begynte en lengde på ledningen kjent som en "pisk" som skal brukes, som fortsatt er vanlig praksis i Kina i dag. Pisken var viklet rundt toppen, så foldet ut, for å øke lekens fart og momentum. Ettersom tiden gikk, top-spinning utviklet seg til et populært spill for barn, og til slutt, en konkurranseidrett.

Europe

På 1700-tallet, begynte kineserne topper å dukke opp i Europa, drevet av populariteten til et kinesisk spill som heter "ko-en-gen. " Omdøpt "diabolo," spillet involverte spinning av en spesialisert, tohodet toppen i luften og fange den på en streng. Det ble snart en av Napoleon Bonaparte's favoritt hobbyer. På engelsk torg, over-sized topper ble vanlige kamper, brukt av landsbyboere for trening og for å holde varmen om vinteren.

USA

Ved slutten av det 18. århundre, begynte topper å krysse Atlanteren og ble populær i det nylig uavhengige USA. Toppen var en av de første lekene til å få et amerikansk patent, og sørget for et mangfold av nye sorter i årene som kommer: stempelet topp, topper som gjorde knipser, og senere topper som produserte lys og lyd som de spunnet. På 1990-tallet, var det Doodle Top oppfunnet, som er en topp med en markør vedlagt som produserer figurer på papiret så den spinner

Kina i dag:. Ingen Mere Toy

Kanskje ingen steder har de spinning toppen var så populært som i Kina, for barn og voksne. Barns topper er små og fargerike anliggender, men toppene som brukes til konkurransedyktige spille er betydelig større. Sport topper vanligvis veier ca en halvkilo (0,45 kg), og krever en pisk over 6,5 fot (2 meter) lang. Noen konkurranser har topper som veier opp mot 100 pounds. Den største toppen i verden, som finnes i Kina, veier ca 617 pounds (280 kg).

Competitive Spill

Competitive topp spinning i Kina er kjent som «Da Tuoluo. " Konkurranser har en rekke spill. I ett spill, sloss Tops, motstandere forsøker å banke hverandres topper over. I et annet spill, må konkurrenter holde sin topp spinning over en rekke hindringer. Spilleren som øverste spinner lengst vinner.

Andre artikkelen

 • hvordan å mestre luft svin twin torden
 • hva er noen praktiske og upraktiske bruker for dumt putty?
 • hvordan du kan lage din egen dukke kjolen kit
 • om Teck dekk
 • hvordan å tegne bilder på en etch en skisse
 • typer venterom leker
 • hvordan å lage en ballong racer bil
 • hvordan du installerer en tether ball
 • hvordan gjøre modelleire lett
 • hvordan gjøre walking leketøy
 •