hvordan starte en jazz cd samling

hvordan starte en jazz cd samlingOrdet "jazz" har alltid vært en Bugbear blant aficionados av denne musikken: Hvordan kan du tilordne et ord til en sjanger som omfatter alt fra swing til bebop til fri form improvisasjon? På grunn av denne forvirringen, ville mange bli jazz samlere blir hindret av sine fordommer, investerer tungt i hardcore bebop, sier, når de kan være mer tilpasset den avslappede West Coast lyd. Hvis du er en nybegynner, her er en skuffelse bevis måte å gå om hvordan du starter jazz samlingen.

 


 


en
Lær sjangre. . . Som nevnt ovenfor, er det en stor forskjell-harmonisk, melodisk og rytmisk-mellom jazz av 1930-tallet og jazz i dag. I tillegg til rådgivning oppslagsverk, kan du få en smak på disse sjangrene ved å plukke opp budsjett priset big band eller bebop antologier og se hva som passer din smak. Ikke være for hard mot deg selv hvis du ikke "får" hard bop. Noen folk er kablet å like visse typer jazz og noen er ikke.
to.
Spill de store navnene. Akkurat som det er helt greit å starte en klassisk CD-samlingen ved å kjøpe Mozart og Beethoven, er det like greit å spenne av jazz samlingen ved å konsentrere seg på storheter-banebrytende innovatører som Louis Armstrong, Charles Mingus og Thelonious Monk. Til å begynne med, "best of" album er generelt den beste veien å gå. Hvis du virkelig graver som Miles Davis antologi, midtganger og ganger av CD avvente videre leting.
tre.
Invest i klassikerne. Et raskt blikk på en oppslagsbok vil gi en klar til å kjøpe liste over de største ti eller 20 jazz album gjennom alle tider: ubestridte klassikere som John Coltrane's «A Love Supreme," Miles Davis '"Kind of Blue" og Duke Ellingtons "Far East Suite. " Selv om de kanskje ikke være tilgjengelig på et budsjett pris, disse platene er en viktig del av enhver jazz-samling eller for den saks skyld, noe musikk samling.
fire.

Gi det tid. Hvis du kommer til jazz ut av (si) alternativ rock eller voksen moderne, er det lite sannsynlig at du vil umiddelbart ta fatt i spissfindigheter i en Charles Mingus CD-så ikke være for raske til å kaste opp hendene og vend tilbake til toppen 40 radio. I motsetning til noen typer av pop, jazz gjentatte belønninger lytte-og etter tre eller fire stykker av en klassisk Charlie Parker-plate, kan det endelig gå opp for deg hva bebop handler om.
Fem.
Ikke bland ekte jazz med "smooth jazz. " Til tross for navnet, har glatte jazz nesten ingenting til felles med klassisk jazz. En mer passende beskrivelse vil være "easy listening. " Ja, han en gang kuttet en (posthum) album med Louis Armstrong, men i panteon av jazz storheter, er Kenny G en flue surret i vinduskarmen.
 

Andre artikkelen

 • hvordan å skrive i jambisk tetrameterets
 • definisjon av jambisk meter
 • hvordan å skyte en bb pistol rifle
 • hvordan å lage en enkel gummi band pistol
 • hvordan du endrer en fjær airsoft sniper rifle
 • hvordan man kan kjøpe sjeldne bergarter
 • gass airsoft rifle guide
 • hvordan å identifisere meter i poesi
 • hvordan du endrer en rød rytter bb pistol
 • hvordan å skrive poesi med stavelser meter
 •