typer av vintage dukker

typer av vintage dukkerVintage dukker datoen tilbake til slutten av 1800-tallet og tidlig 1900-tallet. De ble produsert i en rekke materialer, slik som hard plast, vinyl, stoff, tre, gummi, papir og bisque eller keramiske. Disse materialene ble også satt sammen også, for eksempel klut organer med vinyl hoder. Dusinvis av produsenter skapt disse dukker i forskjellige stiler, design og størrelser.

Artist

Artist dukker er laget av designere som spesifikt lage dukkene selv. De er ikke høye produksjonen dukker som kommer av et samlebånd eller har flere kunstnere å skape dem. I stedet hver dukken er håndlaget av en kunstner, og produksjonen er overvåket av kunstneren. Slike dukker omfatter Far Knickerbocker av Xanthos Kontis, Beth fra Little Women Lita Wilson, Beatrix Potter av Ann Parker og The Young Lad av Dianne Dengle.

Reklame

Reklame dukker er dukker som representerer produkter og varer som ble solgt på den tiden. De kunne fremme tegnene, selge produktet eller benyttes som et markedsføringsverktøy i tillegg til reklame. De tre typer reklame dukker er varemerke karakter, lisensiert dukke og premium dukken. Den vanligste typen dukken er reklame dukker, slik som Tony the Tiger, tante Jemima og Campbell Soup Kids. Licensed dukker inkludert Gillette Tony dukken, Little Miss Revlon og Dammer "Polly Dammer Bride dukken. Premium dukker som ble gjort er Kellogg's Fun Fair Clown, Janzten The Janzten Girl og Colgate Palmolive's Fab Picture Girl.

Celebrity

Celebrity dukkene ble gjort for å representere kjendiser i ulike tidsepoker. Ofte ble de film-og TV-stjerner, men de har også inkludert musikere, idrettsutøvere, politikere, modeller og royalty. Populære dukker inkludert Shirley Temple i 1930-årene, 60-tallet og 70-tallet, Jane Withers, et barn stjerne i 30-tallet, dronning Elizabeth II, og Sonja Heinie, en norsk is skater, laget på slutten av 30-tallet. På slutten av 1930-tallet, sett med fem dukker som representerer barnet Dionne quintuplets av Canada ble gjort.

Character

Begrepet "tegnet dukken" har to betydninger. Den første er en vintage dukke som har en bestemt uttrykk i ansiktet, slik som smiler. "Tegn doll" også refererer til en dukke som representerer et tegn fra en film, bok eller TV-show. Slike dukker omfatter Anne fra Bjørkely, Alice in Wonderland, Little Red Riding Hood, Askepott og Raggedy Ann og Andy.

Fashion

Vintage mote dukker 'klær er like viktig som dukken selv. Fashion dukker inkludert Mattels Barbie og Ken, Hasbros Peteena, Aleksanders Cissette, Cissy og Elise, Nancy Ann's Little Miss Nancy Ann, Uneeda's Tinyteen og Suzette og Cosmopolitan's Little Miss Ginger.

Andre artikkelen

 • hvordan å samle sjeldne Legos
 • informasjon om platespillere
 • hvordan å identifisere krystall glass
 • hva er to dollarsedler verdt?
 • hvordan å reparere keramikk
 • hvordan id frimerker
 • hvordan å identifisere en amerikansk sterling sølv bestikk mønster
 • hvordan å samle skyve regler
 • hvordan å identifisere en kongelig skrivemaskin
 • hvordan starte å samle mynter
 •