hvordan du kommer i gang med å samle mynter

hvordan du kommer i gang med å samle mynterMyntsamling er en klassisk hobby som kan nytes av mange typer mennesker, uansett alder. Det kan også bli en lønnsom hobby, selv om den ikke krever mer enn ett øre å starte en mynt samling. Dette kan være en sunn aktivitet nytes av hele familien, eller en fin måte å lære barn om verdien av en dollar. Kanskje du har nylig arvet en slektning ettertraktet samling og ønsker å fortsette sin arv. Uansett hva din interesse i mynter og valuta, kan du starte en godt beskyttet samlingen i dag med tipsene nedenfor.

Du trenger:
Minst én mynt du ønsker å samle
. .


en.
For nye samlere, er det anbefalt å starte med å samle kun én verdi. Dette kan være "hvete pennies", "buffalo nickels", eller noen annen type mynt som interesserer deg. Mynter som er i dagens opplag kan være enklere og mindre kostbart å begynne å samle inn enn andre, så ta det i betraktning.
En veldig populært utgangspunkt for nye myntsamlere er staten kvartalene. Det kan ta litt tid å runde opp alle 50, men siden de er fortsatt sirkulerer du ikke trenger å betale mer enn 25 cent hver.
Hvis samle med familien din, en morsom start øvelse kan være å finne og redde en mynt av hver valør fra året hver person ble født.
to.
Når du har bestemt hvilke mynter å samle inn, må du velge en lagringssystem. Feilaktig lagring kan skade eller anløpe mynter, endre deres utseende og depreciating deres verdi.
For nye samlere, noe billig og effektiv lagring er små vellum konvolutter (som de som brukes for stempel innsamling) for de enkelte mynter, eller noen av de mange mynt bøker og album tilgjengelig på markedet. Disse kan så legges i en skuff, smykker arrangør, eller en plast beholderen.
aldri mynter eksponert for elementene i avdekket containere, eller lagre dem hvor de kan gni mot hverandre-for eksempel en veske eller krukke. Hver gang du flytter beholderen, hakk og bulker i myntene vil oppstå, redusere deres verdi. Paper konvoluttene er også et dårlig valg for mynt lagring, som papir kan inneholde sure stoffer som kan påvirke deres utseende og verdi.
Hvis du velger å gjøre samle mynter en seriøs hobby, kan du alltid se inn mer spesialiserte (og dyre) metoder for lagring for å bevare din investering senere.
tre.
Håndtering samlingen er like viktig som lagringsplass. Myntene du begynne å samle i dag kan være verdifulle antikviteter en dag, så beskytte dem fra elementer-og fra deg selv-er tilrådelig
Berøring av alt verdifullt med våre (potensielt) skitne hender er aldri en god id¨¦,. på grunn av syrer som finnes på huden vår. En god ting å holde på hånden er et par hansker, ideelt laget av bomull. Disse kan kjøpes billig, og er en flott måte å unngå unødig skade.
Hvis du ikke finner hansker og du absolutt må ta på mynter eller annen grunn, vask hendene grundig først. Touch mynter bare på kantene-ikke på forsiden eller baksiden (også referert til som "hode" og "hale"). Foran og bak er de mest verdifulle delene av mynten i de fleste tilfeller, og derfor det viktigste for å unngå skade. Berøre en mynt hode eller hale kan også legge igjen fingeravtrykk, som også vil bidra til tap av verdi.
Viser omsorg i behandlingen av myntene dine er en annen stor praktisk mulighet til å lære barna om du samler som en familieaktivitet. Siden barn ofte lærer ved å gjøre, å hjelpe dem til å forstå verdien av å ta vare på ting i en hands-on miljø kan hjelpe dem gjelder denne leksjonen til andre ting som deres leker og klær.
Fire.

Unngå trangen til å rense mynter. Det kan virke som en god idé, spesielt hvis mynt samling består utelukkende av snusket mynter rett ut av sirkulasjon. Men dessverre, rengjøring samlingen din er nok en måte å invitere mer skade.
Det er noen profesjonell rengjøring produkter for mynter tilgjengelig, men med mindre du bestemmer deg for å virkelig satse på mynt samling som en hobby det kan være bedre å bare la dem være i fred.
fem.
å samhandle med andre myntsamlere i ditt område, er det noen steder du kan se. Først, sjekk din lokale gule sider for butikkene som spesialiserer seg på samleobjekter og antikviteter-selv baseball card butikker noen ganger også opprettholde en mynt seksjon der du kan kjøpe, selge, og handel. Loppemarkeder er også et bra sted å se seg om etter mynt leverandører.
Sist men ikke minst, sjekk på nettet. Nettsteder som meetup. com kan ha en lokal samleobjekt klubb i hjembyen din, eller en rekke kommunikasjonstjenester viet til numismatists (som er et fancy ord for mynt kollektor). Hvis du er en solo samler-eller selv om du ikke er, kan dette være en interessant måte å lage en ny venn
6
Mens du er online, har en. . se på de mange ressurser viet til den nye hobby. Dette kan fortelle deg mer om ulike typer mynter, hva kjennetegn gjøre dem verdifulle (eller verdiløs), år for sirkulasjon og mange andre fakta. Du finner mer omfattende pleie informasjon, kjøpe bøker om mynt innsamling, og til og med kjøpe og selge mynter gjennom eBay og andre elektroniske markedsplasser.
7.
Nå vet alle det grunnleggende å starte ut som en numismatiker. Enten du planlegger å beholde denne hobby for moro skyld eller for profitt, startet vite alle vaskeanvisningen kan hjelpe deg å opprettholde en vakker mynt samling.

Tips og advarsler


 • Sjekk din lokale bibliotek for mer ressurser på Myntsamling, eller vurderer brukt boken detaljister som half. com å kjøpe materiale om emnet for en lav pris.
 • Unngå trang til å gå ut og kjøpe en masse av materialer knyttet til nye hobby før du er sikker på om du vil holde med det. Myntsamling er godt egnet til å starte små, så det er ikke nødvendig å gjøre en stor initial investering.
 • Når samlingen din begynner å øke i verdi, vurdere å lagre den i en brannsikker safe i ditt hjem for beskyttelse. I det minste, holde myntene ute av syne for å forhindre tyveri.
 • Andre artikkelen

 • hvordan sette tiden på en Waltham lommeur
 • hvordan finne sjeldne mynt priser
 • hvordan du lagrer gamle fotografier
 • hvordan å identifisere gamle bilder
 • fakta om roman mynter
 • hvordan å få en tre hvite hus easter egg
 • hvordan å samle pepper slipemaskiner
 • Slik starter en vintage barbie dukke og mote kolleksjon
 • hvor å kjøpe dukke saker
 • hvordan å identifisere sølv dollar
 •