definisjon av goofus glass

definisjon av goofus glassGoofus glass er et morsomt navn som henviser til en trykket-glass produsert i den tidlige delen av 1900-tallet. Det ble laget og solgt billig, brukt for karneval premier, forretnings-kampanjer og finansinstitusjon reklame. Dens morsomt navn vokste ut av den kalde malingen behandlingen gitt til glassbitene. Artisteri malt på utsiden av glasset skallet av lett. Derfor følte folk goofed (eller lurt) av produktene opprinnelige skjønnhet. Plus, så det glass litt tullete etter malingen skallet.

Historie

Den mest kjente produsenten av Goofus glass var Indiana Glass Company. Goofus glass ble produsert 1900-1930. Når iridized glasset prosessen ble oppdaget, befolkningen gravitated med å kjøpe denne nye typen av glass, og droppet sin interesse i Goofus glass. Noen av de andre slang navnene gitt til det var hooligan Hoolies, Bridal Glass og Gypsy Glass. Opprinnelig var det solgt til publikum under navn som egyptisk kunst, Golden Oriental, orientalsk kunst eller Radering Art. Det forut Carnival glass, med bare litt, men kan tenkes på som den første Carnival glasset, som det ble produsert og brukt til samme formål.

Pieces

Goofus glass ble produsert i mange forskjellige biter, slik som olje lanterner, plater, ølbrikker, vaser, salt og pepper Shakers, fløte og sukker boller, frukt boller, godteri og mutter retter, tekanne sett, punsj bolle sett og mer. Malingen på disse stykkene var ganske glorete i utseende, med de fleste dekorert i gull, rødt og grønt.

Samlinger

På den tiden Goofus glasset var produsert, ble det behandlet nærmest som en "kaste bort" element, med liten verdi. Imidlertid vil dagens samlere betaler ganske mye for en intakt stykke, spesielt hvis det er et fullt sett, og malingen ikke er sprukket, eller kuttet svært lite. Også veldig populært blant samlere er spesiell anledning eller ferie stykker som er mangelvare.

Oppskrifter

Glasset var støpt med en skildring av et element, slik som blomster, blader, dyr, insekter eller frukt hevet over overflaten. Hver produsent produserte sine egne motiver for å skille seg fra de andre. Det var to typer kulde-maleri prosedyrer som brukes på Goofus glass. Den første prosessen ble omtalt som "All Over Dekorelementer," der glass var helt malt på den ene siden. "Mønster d¨¦cor," var den andre typen maling prosess. Dette omfattet bare lettelse design på glasset, slik at bakgrunnen umalt.

Care

Care for historiske stykker Goofus glass ved å holde dem ut av støvete områder. Jo mindre de må rengjøres og behandles, jo lengre malingen vil forbli intakt. Ved rengjøring er nødvendig, vaske innsiden grundig med en fuktig klut. Tørk støv av på utsiden forsiktig. Oppbevar ikke Goofus glass i områder som er utsatt for ekstreme temperaturer. Dette kan føre til at utvendig maling til å bli sprø, og flasse av stykket.

Andre artikkelen

 • hvordan gjøre mynt mapper
 • hvordan å samle historiebok strikke gensere
 • hvordan å fullføre antikk nikkel
 • historie føderale glass
 • hvordan å selge hotwheel biler
 • om havet glass
 • hvordan å selge og kjøpe oss Silver Eagle mynter
 • hvordan du rengjør cape kan diamanter
 • hvordan du rengjør en pistol uten rensesett
 • hvordan du skriver en autograf forespørsel til en kjendis
 •