hvordan å sette pris på og tolke kunst

hvordan å sette pris på og tolke kunst



Mennesker har skapt kunst siden starten av vår eksistens på jorden. Som vi har vokst og utviklet seg gjennom årene, har vår kunst utviklet og vokst med oss. I dag kan vi finne kunst nesten overalt. I det offentlige rom, private hjem, kunstmuseer og gallerier, blant annet. Hvis du er interessert i kunst, men er ikke sikker på hva du skal se etter, eller er ute etter å forbedre din opplevelse observere kunst i gallerier eller museer, vurdere disse forslagene

trenger Du:
Et kunstverk å observere.
Et ønske om å lære og sette pris på kunst.
Tid for å vise kunst på et lokalt museum, galleri eller et annet sted der kunst blir vist.


en.
Merke til medium eller uttrykksform kunstneren valgte å bruk. Er det et maleri, tegning, skulptur, et stillbilde eller en arkitektonisk struktur? Er det to-dimensjonale eller tre-dimensjonale? Eller er dette arbeidet en ikke-tradisjonell kunst, som for eksempel mixed medium, grafikk eller flyktig kunst? Flyktig kunst er vanligvis moderne kunstverk som performance, videokunst, masseuttak, kino og datakunst. Non-tradisjonell kunst er ofte laget av slike materialer som keramikk, glass, tekstil, stitchery, metallarbeider, emalje eller useriøs materialer.
To.
Hva med innholdet i kunstverket presenteres? Innholdet kan være saksforholdet, ideer, og det sosiale-politiske-økonomiske standpunkt kunstneren prøver å representere. Spør deg selv, hva er gjenstand kunstneren har valgt å formidle?
Tre.
Still spørsmål. Hvilken stil er kunstneren bruker i dette arbeidet for å formidle hans eller hennes ideer eller emne? En representational stil er en hvor kunstnerens ideer og stoffet er helt gjenkjennelig. Den ikke-figurativ stil er der temaet er ikke alltid tydelig representert. Kunstnere kan bruke rene linjer et primært middel for definisjon, kalles den lineære stilen, eller de kan bruke skygger, modellering og skyggelegging å produsere en malerisk stil. Er kunstverk realistiske, naturalistiske eller idealisert? Realisme fokuserer på å vise gjenstander som de virkelig er, mens naturalismen fokuserer på presentasjon av objektet som det er natur. Idealisme viser objektet i en tilstand av perfeksjon, mens ekspresjonisme søker å overdrive objektets form. Abstraksjon, derimot, er den komplett motsatte av realisme, naturalisme og idealisme, i at det ofte ikke bilde av den faktiske objektet, istedenfor å velge å trekke ut essensen av det objektet og vise det på annen måte.

4.
Tenk om form. Hva kunstnerisk form gjør kunstneren bruk i dette arbeidet? Form fokuserer vanligvis på linje, farge, tekstur, romlige kvaliteter og komposisjon. Linjen er vanligvis tegnet eller malt, og brukes til å definere formen (figurer) av stykket. Color kan kategoriseres av fargetone, verdi og intensitet. Hue er det vi vet om som primære og sekundære farger. Verdien av fargen er graden av lys og mørke brukes i kunstverket. Intensiteten er graden av sløvhet eller lysstyrken på fargen. Texture er hvordan kunstverket ville føle (hvis du kan ta på det). Dette kan være faktiske eller underforstått. Betyr dette stykke arbeid vises glatt, eller polert, satiny, grovt, fet eller grove?
Fem.
Tenk på hvordan kunstneren komponerte dette arbeidet. Hvordan fikk kunstneren lage, arrangere og organisere plass til å gjøre arbeidet vises flat, todimensjonal eller tredimensjonal? Bilder vanligvis inneholder tre soner: forgrunn, bakgrunn og middelvei. Hvordan gjør alle disse funksjonene fungerer sammen og hvilken effekt skaper det?
6.
Tenk perioden kunstverket kommer fra? Periode og stil er ikke det samme i kunstverdenen, som perioden taler til en bestemt historisk epoke kunsten kommer fra. Spør: Hvilken periode er kunstverket fra? Er deres en bestemt historisk epoke eller kunstnerisk bevegelse dette arbeidet kommer fra? Hvis det er et moderne stykke, det husker en annen tid eller kunstneriske bevegelser i det siste? Er det en del av en ny bevegelse i kunsten?

Tips og advarsler


 • Les videre om en utstilling eller artisten være kjennetegnet for å få en følelse av hva du kan forvente .
 • Les om kunstneren bevegelser gjennom historien. Lær forskjellen mellom det abstrakte, pop art, og ekspresjonistisk bevegelser. Gjør litt research på nettet eller på et museum.
 • Ta deg tid mens du besøker en utstilling på et museum eller galleri. Sug i så mye du kan. Du kan ikke være i stand til å fokusere på så mye av kunstverket som du ønsker. I stedet får en bred følelse av utstillingen først, og deretter fokusere på noen få utvalgte stykker som fanger øyet.
 • Du må kanskje tilbake til samme utstilling og galleriet mer enn én gang for å virkelig oppleve og tar i alle kunstverket i en grundig måte.
 • Andre artikkelen

 • Hvordan finner jeg leonard sølv?
 • hvordan å lage hjemmelagde kunstkort
 • hvordan å gi fotografier en nostalgisk utseende
 • hvordan å kjøpe mynter i bulk
 • 标题
 • hvordan å bruke kobber repoussà © teknikker
 • historie decker tysk keramikk
 • hvordan ta tegneserien tegning klasser
 • hvordan gjøre pastell maling
 • hvordan man kan kjøpe kunst fra et galleri
 •