hvordan utskrifter får gjort på fotopapir?

hvordan utskrifter får gjort på fotopapir?Enten du skriver for en utstilling eller bare ønsker noen øyeblikksbilder å holde seg til kjøleskapet, velger en utskrift prosess kan være skremmende. For nesten 200 år har fotografer søkt etter den beste måten å overføre bildet de ser i søkeren til de ser ut på papir. Moderne teknologi har produsert en rekke teknikker som hver har sine fordeler, men tradisjonelle prosesser fortsatt har unike kvaliteter

Laser-basert utskrift

De fleste forbrukere utskrifter --- som de får du på apoteket fotolaboratorium --- er laget med en hybrid prosess av analoge og digitale teknikker. Skriveren starter med et digitalt bilde, enten lastes ned fra kameraet eller scannet fra negativ, og bruker en veldig fin laser til å eksponere lys-papir, som deretter utvikles kjemisk. Laser-baserte trykk gir rimelig, nøyaktig fargegjengivelse og god skarphet.

Blekkutskrifter

blekkskrivere fungerer ved å sprøyte ekstremt fine blekkdråper på absorberende papir. Arbeide fra en digital fil, varierer skriveren dråpestørrelse og blekk farger å danne skarpe, fargerike bilder. Mens inkjet utskrifter kan konkurrere med optisk laget utskrifter, har noen fotografer reist bekymringer over sine arkivering kvaliteter, peker på at blekket er mindre stabile og mer sannsynlig å visne enn typiske foto-papir emulsjon.

Silver Gelatin Printing

Tradisjonell svart-hvitt mørkerom utskrifter er laget med en prosess som bruker en lys-sensitive sølv gelatin emulsjon. Light er skinte gjennom et negativt på papir belagt med sølv emulsjonen, og deretter papiret er utviklet i en serie av kjemikalier som gjør bildet. Mørkerommet utskrifter anses arkivering skyldes sølv er relativt stabile kjemiske sammensetning.

Kromogene Printing

Color mørkerommet utskrifter kalles "kromogent" fordi de inneholder et komplett utvalg av farger, i stedet for "svart-hvitt" område som tilbys av sølv gelatin utskrift. Disse trykkene er laget av en farge negativ, med en enlarger som utsetter fotopapir som har en trippel-lag emulsjon --- ett lag for hver primærfarge. Trykkene er utviklet i en metode som ligner på sølv gelatin utskrifter.

Kontakt Printing

Kontakt utskrift er en teknikk som bruker enten sølv gelatin eller kromogent prosesser uten en forstørrer. Et negativt, vanligvis fra et storformatkamera, er plassert i direkte kontakt med fotopapiret og lyset passerer gjennom det å overføre bildet. Kontakt utskriften er kjent for sin fine detaljer og fine graderinger av tone, men det har blitt foreldet på grunn av den store kameraer kreves for å produsere en negativ av tilstrekkelig størrelse.

Andre artikkelen

 • hvordan man skal vurdere et fotografi
 • Verdien av kunsten i samfunnet
 • nøkkelen håndverk for kids
 • hvor å fastsette oljepastell
 • fargeteori og personlighet
 • hvordan å tegne en 3d street racing bil
 • hva tatovering blekk er laget av
 • hvor mange strøk med primer skal jeg bruke på en malt vegg?
 • instruksjon for maleri små blomster
 • Slik Refinish på Peavey 412ms
 •