fargehjul informasjon

fargehjul informasjonI 1666, utviklet Sir Isaac Newton første runde diagram av farger. Studien har vart, og mange forskere og kunstnere fortsatt bruker Newton's system, mens andre har skapt sin egen basert på mer moderne teknologi. Men de er alle basert på liknende modeller av nivåer og relasjoner mellom farger

primær og sekundær farger

Red, gult og blått er regnet som de primære tre pigment farger ved tradisjonell fargeteori. De kan ikke være skapt av blande sammen av andre farger. Men alle de andre fargene som finnes er avledet fra disse tre grunnleggende. Blande to primærfarger skaper sammen en sekundær farge. Blå og gul gjør gjøre grønt, rødt og gult gjør oransje og rødt og blått lilla. På fargehjulet, er de sekundære farger plassert i mellom de primære de som skaper dem.

Universitets Farger

Tertiaries lages ved å blande en primær og en sekundær farge. I likhet med andre farger, faller de i mellom fargene som skaper dem. Den høyere Gruppen består av gul-oransje, rød-oransje, rød-lilla, blå-lilla, blå-grønn og gul-grønn. Disse tre første gruppene utgjør komponentene i grunnleggende fargehjulet at Newtons forskning inspirerte.

CMYK Color Wheel

CMYK står for cyan, magenta, gul og svart (K), og systemet er basert off av metoden for datamaskinen skrivere. En mer komplett sett med farger kan blandes fordi fargene er lyse og jevnt fordelte rundt fargehjulet. Rødt, grønt og blått er de sekundære farger her. Alle farger som er utskrivbar kan skapes med cyan, magenta, gul, svart og /eller hvitt.

RGB Model

Hvis de synlige delene av lysspekteret er delt inn i tredjedeler, rødt, grønt og blått dominerer, skape rammen for dette lys-baserte fargehjulet. I denne modellen, hvis rødt, grønt og blått var koblet, ville de danne en trekant innenfor sirkelen. Den sekundære farger, cyan, magenta og gult, danner en overlappende trekant. Regelen bak systemet er at grønt og blått lys skaper cyan, rødt og blått lys skaper magenta og grønt og rødt lys lage gult.

Varianter av Wheel

Color "hjul" ikke trenger å være i rundskriv form. Så lenge primærvalgene er de mest fremtredende, fulgt av secondaries og tertiaries henholdsvis er enhver form hensiktsmessig. Men, må rekkefølgen av fargene være riktig. Kunstneren skaper det primære og sekundære farger, og tertiær farger resultatet som en overlapping mellom de to andre.

Andre artikkelen

 • Hvordan overføre film
 • Hvordan kan jeg prep porøs betong epoxy?
 • kunst viser i Kentucky
 • hvordan å lage en foss ut av leire
 • kule måter for en blomsterhandler å levere roser
 • hvor å bevare utendørs skulpturer i New Jersey
 • hvordan å trekke en rev pels
 • hvordan å reparere selen lys meter
 • hvordan å skanne et aps film
 • Hvordan kan jeg kjemisk stripe en jern veranda rekkverk?
 •